Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moedig je kind aan om te sporten

LAAT JE INSPIREREN
Minette van der Ven
'De ziekte van Glanzmann is er altijd, maar beperkt me niet’

‘Het was flink doorbikkelen. Maar ik heb een goede dag gehad. Ik was veel sneller dan ik verwacht had.’ Haar gezicht straalt en er prijkt een nog veel grotere glimlach op dan normaal. Minette van der Ven (34) heeft de ernstige stollingsziekte Van Glanzmann en wilde desondanks meedoen aan de triatlon van Rosmalen. En daar is ze in geslaagd.

Je komt bezorgd met je baby in het ziekenhuis omdat hij veel blauwe plekken heeft en krijgt dan een kruisverhoor over kindermishandeling. Het overkwam Mariël van den Boomen en haar man. Een dag later kregen ze te horen dat hun zoon Daan, toen 8 maanden nu bijna 7 jaar, een ernstige vorm van hemofilie A heeft. ’’Gelukkig werd meteen verteld dat hij daar heel oud mee kan worden.’’

Ouders met kinderen die voor het eerst bij de Van Creveldkliniek komen, nadat ze horen dat hun kind hemofilie heeft, komen allemaal in aanraking met de sympathieke medisch maatschappelijk werker Ruud Bos. Hij coacht hen en hun kinderen bij het leren leven met hemofilie. ’’Hemofilie is een chronische aandoening met een grote psychische sociale impact op jouw leven en dat van je omgeving.’’

BLOG: De weg naar Tokyo
Gerald zet zijn beperking om in kracht. Zijn doel is om als rolstoeltafeltennisser aan de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 deel te nemen.
Leef met hem mee in zijn blog

Weer volop trainen op Papendal

Weer volop trainen op Papendal

Ik ben weer volop aan het trainen in Sportcentrum Papendal. Zeker de eerste weken, nadat het centrum weer openging voor topsporters, was het daar enorm rustig. We moesten vanwege de coronaregels tijdelijk verhuizen naar een andere, veel grotere, trainingshal.