Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
8 minutes
Je kunt veel meer dan je zelf denkt, ik geloof in Tokyo
Rolstoeltafeltennisser Gerald van Grunsven traint keihard om de Paralympics van 2020 in Tokyo te halen. Hij wil daarmee graag aan anderen laten zien dat je je ook met een beperking heel goed kunt voelen en veel kunt bereiken.

We volgen Gerald (54) al een tijdje op zijn weg naar Tokyo en nu is er een film over hem gemaakt waarin te zien is hoe hij zich elke dag opnieuw inzet voor zijn sport en waarin hij vertelt over zijn drijfveren om de top te willen behalen bij het rolstoeltafeltennis.

Gerald heeft hemofilie. In de film vertelt dat hij op zijn tiende al fanatiek tafeltenniste, maar dat dit door de jaren heen steeds lastiger werd door de gewrichtsbloedingen die hij kreeg. Uiteindelijk raakten zijn kniegewrichten zo beschadigd dat één gewricht moest worden vervangen.

Ik geloof in Tokyo

Talentprogramma Papendal

Hij kreeg van zijn arts te horen dat hij maar beter kon stoppen met tafeltennissen, omdat lang staan te belastend werd. Hierop besloot Gerald zich te richten op het rolstoeltafeltennissen. Al snel ontstond een droom: het halen van de Paralympics van 2020. Gerald werd toegelaten tot het Centrum Topsportprogramma in sportcentrum Papendal.

In de film zien we een dag uit het leven van Gerald. De camera volgt hem onder meer ’s ochtends aan het ontbijt, met zijn medicatie in de weer en tijdens zijn trainingen in sportcentrum Papendal. Ook gaat de filmer mee naar de fysiotherapeut waar Gerald regelmatig heen gaat om zijn gewrichten en spieren soepel te houden.

Er komen verschillende mensen die belangrijk voor Gerald zijn in beeld: één van zijn zoons, Jelko, bondscoach Lummen Dekker, echtgenote Ilonka en zijn fysiotherapeute Myra-Jane Tabak. Zij geloven allemaal sterk in Gerald droom, zeker omdat hij er zo hard voor werkt.

Ook Gerald zelf gelooft erin dat het hem gaat lukken om nog verder door te dringen tot de wereldtop en zich zo te kwalificeren voor de Paralympics.  ’’Je kunt veel meer dan je zelf denkt’’, zegt hij. ’’Ik geloof in Tokyo.’’

Film bekijken

Je kunt hier de film bekijken:

 

Ook kun je Gerald volgen via de verhalen op onze site, maar ook via zijn eigen website www.geraldvangrunsven.nl. Daar vind je ook informatie over hoe je hem financieel kunt steunen op zijn weg naar de Paralympics in 2020 in Tokyo.

Bronnen

Interview met Gerald van Grunsven op Papendal