Enable JavaScript to visit this website.

Ping meets pong en Olympische ervaringen op fanavond

Fanavond Gerald van Grunsven
5 minutes
Ping meets pong en Olympische ervaringen op fanavond
Meervoudig Paralympisch kampioene Kelly van Zon was onlangs de speciale gast tijdens de fanavond van rolstoeltafeltennisser Gerald van Grunsven in Dorpshuis ’t Slotje in Herpen. Een volle zaal met belangstellenden luisterde aandachtig naar het verhaal van Kelly over haar Paralympische ervaringen.

De huidige Europees kampioene won goud tijdens de Paralympics in Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016). Ze is ook verzekerd van een ticket naar de Spelen in Tokyo volgend jaar. Een doel dat Gerald van Grunsven nog wil bereiken.

Gerald vertelde de zaal over zijn nieuwe strategie

Gerald interviewde Kelly over haar ervaringen tijdens de Spelen en haar voorbereidingen op de weg er naar toe. De topsporter met hemofilie vertelde tijdens de fanavond ook over zijn eigen ervaringen en vorderingen in het afgelopen jaar. Hij heeft aan verschillende grote internationale toernooien meegedaan, waaronder Bangkok en Tokyo en daar ook verschillende malen eremetaal gehaald.

Maar ondanks de behaalde medailles is het hem nog niet gelukt om zo sterk op de wereldranglijst te stijgen dat een plaats naar Tokyo ook voor hem zeker is. Hij vertelde de zaal daarom over zijn nieuwe strategie: meedoen aan kleinere toernooien en daarnaast zijn speltechniek fijnslijpen door veel trainingsuren te maken.

Fanavond Gerald van Grunsven

Toernooi in Stadskanaal

Gerald richt zijn pijlen nu op het Olympische kwalificatietoernooi dat volgend voorjaar wordt gehouden. Daarnaast vertelde hij nog kort over het wereldranglijsttoernooi in Stadskanaal waar hij binnenkort te vinden is: het eerste internationale toernooi in Nederland sinds 2012.

De belangstellenden konden verder kijken naar een video die Gerald met hulp van Pfizer heeft gemaakt en die inkijk geeft in zijn dagelijkse leven, van het spuiten van profylaxe, het trainen op sportcentrum Papendal tot zijn bezoeken aan de fysiotherapeut.

Potje tafeltennissen

En natuurlijk kon er ook een potje worden getafeltennist tegen Gerald: staand of in een rolstoel om te ervaren hoe dat nu aanvoelt.

Tot slot nam ook kunstenaar Hans Weeren even het woord. Weeren vertelde dat kunst en sport niet vaak samenkomen, maar dat hij zich enorm gegrepen voelde door het verhaal van Gerald en zijn weg naar Tokyo. Naar aanleiding daarvan borrelde de inspiratie in hem op en besloot hij een serie van twaalf pentekeningen te maken met de titel ‘Ping meets Pong’

Pentekening te koop

De pentekeningen uit de serie  ‘The Road to Tokyo’  zijn te koop. De opbrengst van de verkoop van de pentekeningen gaat deels naar de stichting van Gerald die er is om het voor hem mogelijk te maken om naar toernooien te gaan. Je vindt de tekeningen van Hans Weeren hier: https://www.hansweeren.com/  Wie Gerald op een andere manier wil steunen, kan kijken op Geralds eigen website: https://geraldvangrunsven.nl/ Op zijn site staan ook regelmatig wedstrijdverslagen en ook vind je er zijn levens verhaal.

Andere inspirerende verhalen van mensen met een stollingsstoornis en van andere bij stollingsstoornissen betrokkenen vind je op http://www.mijnhemofilie.nl/ of via Facebook #actiefmethemofilie

Interview met Gerald van Grunsven